ممکن است به مانند بسیاری از افراد شما نیز از یک سیستم چند کاربر استفاده میکنید. به این معنا که علاوه بر شما ، افراد دیگری هم یوزر جداگانه ای بر روی ویندوز XP دارند و با آن به سیستم لوگین میکنند. در صورتی که شما کاربر Admin باشید ممکن است دوست داشته باشید محدودیت زمانی خاصی را برای استفاده هر کاربر از ویندوز در نظر بگیرید. به عنوان مثال یوزری را محدود به استفاده در روزها یا ساعات خاصی از هفته بکنید یا حتی یک محدودیت زمانی برای فرزند خود برای استفاده از ویندوز ایجاد کنید. اینکار به سادگی از طریق ویندوز XP امکان پذیر است! هم اکنون قصد داریم به معرفی این ترفند بپردازیم. بدین منظور: از منوی Start وارد Run شده و عبارت cmd را وارد کرده و Enter بزنید. خواهید دید که Command Prompt باز خواهد شد. حال باید از دستور net user کمک بگیرید ، اما چگونه؟ شکل کلی دستور به شکل زیر است: net user USERNAME /times:times در دستور فوق USERNAME نام کاربر موجود در ویندوز و times:times بازه زمانی مد نظر شما در روزهای هفته و ساعات آن است. این موضوع را در قالب مثال مطرح میکنیم: net user Tarfandestan /time:M-F,08:00-17:00 در دستور بالا ما برای یوزر با نام Tarfandestan محدودیت زمانی را در نظر گرفتیم به طوری که کاربر از روز 2شنبه الی جمعه بین ساعات 8 تا 17 مجاز به استفاده از یوزر خودش است. همان طور که واضح است M مخفف عبارت Monday و F مخفف جمعه است. نحوه جداسازی زمان ها هم گویا هستند. مثال دیگر: net user ali /time:M,4am-5pm در این مثال یوزر ali میتواند در روز دوشنبه از ساعت 4 صبح تا 5 بعد از ظهر از سیستم استفاده کند. net user ahmad /time:all در مثال بالا نیز کاربر ahmad مجاز به استفاده از یوزر خود در کلیه زمان ها شده است. لازم به ذکر است شما با این دستور نمى توانید کاربرى را پس از اتمام زمان فعالیتش از محیط ویندوز XP خارج کنید و فقط مى توانید برای ورود کاربران محدودیت قرار دهید.
سه شنبه بیست و یکم 8 1387
ر حاضر نرم افزار WinRar را میتوان معروفترین و همچنین قدرتمندترین نرم افزار فشرده سازی فایل دانست. بسیاری از کاربران از این نرم افزار به منظور فشرده سازی فایلها و همچنین باز کردن فایلهای فشرده rar و zip استفاده میکنند. اما از این نرم افزار میتوان استفاده دیگری نیز کرد! در این ترفند قصد داریم به معرفی ترفندی بپردازیم که با بهره گیری از آن میتوان یک فایل یا یک فولدر را در داخل یک عکس مخفی ساخت! به شکلی که پس از مخفی سازی شما تنها یک عکس خواهید داشت و تنها با باز کردن عکس توسط خود نرم افزار WinRar میتوان به فایل دسترسی داشت. از این ترفند میتوان به عنوان یک شیوه بسیار حرفه ای مخفی سازی فایل و فولدر نام برد.

برای این کار:

شما به یک فایل تصویر با فرمت GIF و یا JPG و همچنین فایل یا فولدری که میخواهید مخفی کنید نیاز خواهید داشت.
ابتدا باید باید فایل یا فولدر مورد نظر را توسط خود نرم افزار WinRar فشرده سازی کنید. بدین منظور روی آن راست کلیک کرده و Add to archive را انتخاب کنید. محض نمونه نام آن را Tarfandestan.rar بگذارید.
اکنون این فایل فشرده که قصد مخفی سازی آن را دارید را در کنار تصویر مورد نظر خود که به عنوان مثال Tarfandestan.jpg نام دارد قرار دهید.
یعنی این دو فایل در کنار هم و در یک پوشه.
حال ، از منوی Start وارد Run شده و دستور cmd را وارد کرده و Enter بزنید تا وارد Command Prompt شوید.
اکنون در داخل CMD به فولدری که این دو فایل در آن قرار دارد مراجعه کنید. (یادآوری میشود برای تعویض دایرکتوری در CMD از دستور cd استفاده میشود.)
پس از مراجعه به دایرکتوری مورد نظر ، کافی است کد زیر را در CMD وارد کرده و Enter بزنید:
copy /b Tarfandestan.jpg + Tarfandestan.rar New-Tarfandestan.jpg

در کد فوق Tarfandestan.jpg نام عکس اولیه ، Tarfandestan.rar نام فایل فشرده که قصد مخفی سازی آن را داریم و در پایان New-Tarfandestan.jpg نام عکس تولیدی جدید است که فایل فشرده در آن مخفی میشود.
حالا کافی است به فولدری که فایلها در آن موجود بود مراجعه کنید ، یک عکس با نام New-Tarfandestan.jpg ایجاد شده است. تصویر این عکس همان عکس اولیه است ، اما در داخل این عکس جدید فایل فشرده ما نیز مخفی شده است که به هیچ وجه قابل مشاهده نیست!
اما برای دستیابی به فایل مخفی شده کافی است روی عکس تولید شده راست کلیک کرده و از Open with روی Choose Program کلیک کنید. در صفحه باز شده از میان لیست برنامه ها WinRar را انتخاب نموده و OK کنید. خواهید دید که نرم افزار WinRar عکس شما را به گونه ای اجرا میکند که فایل مخفی شده در دل عکس نیز پدیدار میگردد! حالا کافی است در WinRar دکمه Extract to را بزنید تا فایل فشرده از دل عکس خارج گردد.

همان طور که ذکر شد این روش یک روش بسیار حرفه ای برای مخفی سازی فایل و فولدر میباشد.
سه شنبه بیست و یکم 8 1387
در این ترفند قصد داریم یک روش بسیار جالب و کاربردی را به شما معرفی کنیم که با استفاده از آن میتوانید یک فولدر یا یک فایل را در داخل ویندوز XP به سادگی کاملأ از صحنه روزگار محو کنید به شکلی که کاملأ مخفی و ناپیدا شود. سپس خودتان میتوانید با دانستن نام آن فایل و یا فولدر مجدد و به همان سادگی آن را بازیابی و ظاهر سازید. این ترفند را میتوانید ساده ترین نوع مخفی سازی فایل دانست به نحوی که با استفاده از گزینه های مشاهده فایلهای Hidden هم نمیتوان آن را مشاهده کرد.

برای این کار:

ابتدا از منوی Stat وارد Run شوید. سپس دستور cmd را تایپ نموده و Enter بزنید.
اکنون در داخل CMD کد زیر را وارد کنید و Enter بزنید:
attrib +h +s D:/Tarfandestan

دقت کنید این کد فولدر Tarfandestan را در درایو D مخفی میسازد.
به Space های خورده شده در میان کد نیز دقت کنید.
با این عمل فولدر Tarfandestan کاملأ از روی هارد شما مخفی میشود.

در صورتی که میخواهید یک فایل را نیز مخفی کنید کافی است آدرس را بدین شکل وارد کنید:
attrib +h +s D:/Windows/Tarfandestan.exe

این کد فایل Tarfandestan.exe را در داخل درایو D و پوشه Windows مخفی میسازد.

به همین سادگی شما میتوانید عملیات مخفی سازی را انجام دهید.

اما چگونه این فایلهای مخفی کرده را بازگردانیم؟
بدین منظور در داخل CMD دستور زیر را وارد کنید تا به ترتیب فایلهای مخفی شده مان آشکار گردند:
attrib -h -s D:/Tarfandestan
attrib -h -s D:/Windows/Tarfandestan.exe


(با این ترفند فایلها و فولدرهای شما به شکل مخفی سیستمی درخواهند آمد و اگر گزینه مربوطه در فولدر آپشن فعال نباشد فایلها و فولدرها مشاهده نخواهند شد ، به این موضوع دقت کنید.)
سه شنبه بیست و یکم 8 1387
همان طور که میدانید CD های معمولی موجود در بازار تا سقف 700 مگابایت اطلاعات را بر روی خود ذخیره میکنند. اما اگر شما نیز از نرم افزار محبوب رایت CD یعنی Nero بهره میبرید با ترفندی ساده میتوانید بیش از 700 مگ و در حدود 800 مگابایت اطلاعات بر روی CD های خود رایت کنید. هم اکنون به معرفی این ترفند خواهیم میپردازیم. بدین منظور: پیش از هر کاری باید مطمئن شوید رایتر شما از قابلیت Overburn پشتیبانی میکند یا خیر. برای پی بردن به این موضوع ، برنامه Nero Burning ROM را اجرا کنید. سپس کلیدهای ترکیبی Ctrl + R را فشار دهید. اکنون در پنجره باز شده بررسی کنید در قسمت Overburn عبارت Supported درج شده است یا خیر. اگر درج شده بود میتوانید این ترفند را ادامه دهید. حال از منوی File وارد Preferences شوید. در تب Expert Features اطمینان پیدا کنید که تیک Enable Overburn خورده باشد. سپس در زیر همین گزینه مقدار Overburn را به دقیقه مشخص نمایید. پیشنهاد میشود ماکسیمم مقدار ممکن یعنی 82:59:59 را انتخاب کنید. (ترفندستان) این پنجره را OK کنید. اکنون از منوی File گزینه New را انتخاب کرده و در قسمت Multi session گزینه No multisession را انتخاب نمایید. سپس در قسمت Burn ، گزینه Write Method را به Disc at Once تغییر دهید. کار تمام است. شما میتوانید اکنون اطلاعات خود را از روی هارد انتخاب کرده و رایت نمایید. تنها دقت نمایید از این ترفند فقط میتوان برای رایت Data استفاده کرد و ماهیت این ترفند نیز بستگی بسیار زیادی به رایتر شما دارد.
سه شنبه بیست و یکم 8 1387
ر صورتی که از کاربران Microsoft Word هستید احتمالأ تاکنون به قسمت فرمول نویسی این نرم افزار سر زدید. این بخش جهت نوشتن فرمول های ساده و پیچیده ریاضی کاربرد دارد. اگر تاکنون این بخش را فعال نکردید کافی است به ترفند نوشتن فرمول های پیچیده ریاضی در نرم افزار Microsoft Word در ترفندستان مراجعه نمایید. اما همانطور که پس از کار با این قسمت متوجه شده اید ، اعداد تایپ شده ، انگلیسی هستند ، هر چند اگر حالت زبانی کیبورد فارسی باشد. همین طور حروف نیز در صورت فارسی نویسی برعکس نوشته خواهند شد. اما این موضوع نیز توسط ترفندی قابل حل است! هم اکنون قصد داریم به معرفی این ترفند بپردازیم. بدین منظور: Microsoft Word را اجرا نمایید. به قسمت فرمول نویسی Equation Editor وارد شوید. حال از منوی Style به Define بروید. در پنجره باز شده از در قسمت Number فونت فارسی مورد نظرتان را انتخاب کنید. (منظور فونت فارسی است که دوست دارید اعداد با آن نگاشته شوند.) در همین قسمت (ترفندستان) هم میتوانید در صورت نیاز توپر یا کج بودن اعداد را با انتخاب Bold و Italic تعیین نمایید. پس از این کار OK را زده و خارج شوید. اکنون اگر اعدادی را تایپ کنید خواهید دید که فارسی تایپ خواهند شد. اما برای تنظیم تایپ حروف فارسی کافی است مجددأ به Style > Define بروید. این بار از قسمت Text Style ، زبان Farsi را انتخاب کنید و OK بزنید. اکنون در صورت تایپ کلمات و حروف فارسی ، مشکلی از نظر برعکس بودن آن نخواهید داشت و کلمات به طور صحیح تایپ میشوند.
سه شنبه بیست و یکم 8 1387
در میان جنگ غول های مرورگرهای اینترنتی ، همواره مثلثی که سه رأس آن را Firefox ، IE و Opera تشکیل میدهد وجود داشته است. در این میان مرورگر Opera یکی از نوآورترین ها بوده است و به واسطه همین موضوع توانسته است کاربران و طرفداران زیادی را به خود اختصاص دهد. در این مرورگر محبوب نیز ترفندهای متعددی وجود دارد که بسیاری از کاربران از آنها بی خبرند. هم اکنون قصد داریم تا 14 ترفند کاربردی پیرامون این مرورگر اینترنتی را برای شما بازگو کنیم که با استفاده از آنها میتوانید خود را حرفه ای تر نشان دهید.

1- احتمالا همه شما با قابلیت Tabbed Browsing آشنا هستید. تقریبا تمام مرورگرهای جدید این قابلیت را دارند. لازم نیست برای دیدن لینک های مختلف چندین پنجره باز کنید. میتوانید از زبانه های یک پنجره استفاده کنید. با راست کلیک کردن روی هر زبانه گزینه هایی از جمله بستن همه زبانه ها و بستن همه زبانه ها به جز زبانه فعلی را می بینید.

2- برای برگشت به صفحه قبلی می توانید حین فشردن کلیک راست کلیک چپ کنید.

3- اپرا قابلیت Pop-up Blocking دارد. یعنی پیام های تبلیغاتی را نشان نمی دهد. شما می توانید با زدن کلید F12 انتخاب کنید که چه Pop-up هایی نمایش داده شوند یا نمایش داده نشوند.

4- اگر صفحات زیادی را باز کردید. شما می توانید آنها را به عنوان یک session ذخیره کنید تا بعدا در موقع نیاز همه آنها را با یک کلیک باز کنید. کافیست از File > Session > Save this Session را انتخاب کنید و از همین طریق می توانید Sessionها را ببینید.

5- شما میتوانید از 20٪ تا 1000٪ زوم کنید. برای زوم راحت تر از کلیدهای + و – استفاده کنید.

6- بعضی سایت ها عرض زیادی دارن اگر از اسکرول افقی خوشتان نمی‌آید می توانید کلید از کلید ترکیبی Ctrl+F11 استفاده کنید.

7- اگر از ظاهر اپرا خسته شده اید می توانید پوسته اپرا را عوض کنید. به مسیر Tools > Appearances > Skin بروید و پوسته های جالبی دانلود کنید.

8- یکی از قابلیت های اپرا ذخیره یوزرنیم و پسورد هاست. هنگامی که از یک یوزرنیم و پسورد استفاده می کنید ؛ اپرا به طور اتوماتیک از شما می پرسد که آیا می خواهید پسورد را ذخیره کنید یا خیر. اپرا حتی می تواند بر روی یک سایت چندین پسورد ذخیره کند. شما می توانید با فشردن کلید Ctrl+Enter یوزرنیم خود را انتخاب کرده و وارد سایت شوید.

9- اپرا این قابلیت را دارد که متون انگلیسی را بخواند. شما (ترفندستان) می توانید با انتخاب متن و کلیک راست بر روی آن و انتخاب گزینه Speak متن را بشنوید. البته هنگامی که برای اولین بار این کار را می کنید باید یک فایل 10 مگا بایتی را دانلود کنید.

10- هنگامی که از یاز شدن یک pop-up جلوگیری میشود اپرا یک هشداری در بالای پنجره سمت راست می دهد. اگر میخواهید از آمدن این هشدار هم جلوگیری کنید مسیر Tools > Preferences > Advanced > Notifications را دنبال کرده و تیک Show notifications for blocked pop-ups را بردارید.

11- کلید Ctrl + Back Space را بزنید تا در آدرس بار یک دایرکتوری به عقب بروید.

12- اگر می خواهید یک عکس را ذخیره کنید کافیست حین فشردن کلید کنترل کلیک کنید.

13- اگر اشتباها یکی از زبانه هار ببندید میتوانید با کلیک روی دکمه سطل آشغال در بالای پنجره سمت راست دو باره آن را باز کنید.

14- شما می توانید برای هر سایت یک نام مستعار بگذارید. کافیست از طریق Bookmark> Bookmark page گزینه Details را بزنید و در کادر Nickname نام مستعار مورد نظر را وارد کنید و کلید Ok را بزنید. حال با نوشتن این نام مستعار در نوار آدرس و زدن کلید Enter وارد سایت شوید.

سه شنبه بیست و یکم 8 1387
X